Як у Донецьку сепаратисти "народ захищають" - чергове зведення з міліції

У м. Донецьку було здійснено 3 тяжких кримінальних правопорушення, при цьому зловмисники загрожували своїм жертвам вживанням вогнепальної зброї. На місце події негайно були направлені слідчо-оперативні групи, за всіма фактами відкриті кримінальні провадження, проводиться досудове розслідування.
У Куйбишевському районі троє невідомих в масках і камуфляжному одязі напали на водія і пасажирку припаркованого автомобіля «Мазда». Під загрозою застосування вогнепальної зброї зловмисники витягли 19-річного донеччанина і його дівчину з машини і заволоділи транспортним засобом. Намагаючись втекти з місця події, нальотчики, здаючи назад, вчинили наїзд на потерпілих, заподіявши ним тілесні ушкодження. За даним фактом слідчим відділом Куйбишевського РВ відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане із загрозою вживання насильства, небезпечного для життя або здоров'я потерпілого). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.
У Петровському районі групою озброєних невідомих осіб було вчинено розбійний напад на керівників одного з підприємств. Близько 12.00 невідомі, проникнувши на територію підприємства і, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, заволоділи грошовими коштами у розмірі 300 000 гривень, що належать адміністрації. Зловмисники захопили одного з керівників і втекли на автомобілі «ВАЗ-2107» без держномерів. Згодом заручника було звільнено.
За даним фактом слідчим відділом Петровського РВ відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.
Ще один розбійний напад було вчинено у Кіровському районі м. Донецька. Близько 23.00 четверо невідомих у камуфляжній формі проникли у приміщення одного з підприємств на пр. Ленінському та незаконно заволоділи майном, чим заподіяли збиток на суму 2000 гривень. Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.3 ст.187 КК України. Проводиться досудове розслідування.
Співробітниками міліції проводяться всі необхідні заходи для встановлення і затримання підозрюваних.
За матеріалами прес-служби ГУ МВС у Донецькій області