Росіянин, який перебував на Волині напав на компанію, яка відпочивала на одній із місцевих річок.
Ще у в кінці червня 2012 року сім`я з товаришем відпочивали на річці Луга, що в Іваничівському районі. Зважаючи на те, що вже була пізня пора, охоронець підійшов до відпочиваючих і зробив зауваження, що в такий час купатися заборонено. Люди вибачились та сказали, що за кілька хвилин вже покинуть територію.
Щойно компанія виїхала за приватну територію, на автодорозі їх обігнав автомобіль марки «Нива» та «підрізав» їх. Тоді незнайомий сім'ї чоловік вийшов з автомобіля і почав бити водія по голові. Тоді на допомогу нападнику прийшов один з пасажирів, який був у салоні. Коли потерпілий вийшов з автомобіля, нападник почав бити потерпілого кулаком в груди.
Проти обох чоловіків було відкрито кримінальне провадження. Під час досудового слідства було встановлено, що чоловік, який бив потерпілого є громадянином Росії.
Як розповів суду обвинувачений, він став свідком того, як відпочиваючим охоронець території відпочинку зробив зауваження цим відпочивальникам та вирішив помститися за це. Проте, він стверджував, що його товариш, який автомобілем наздоганяв разом з ним компанію, не вчиняв ніяких дій щодо потерпілого.
Дослідивши усі матеріали по справі, суд визнав у даній кримінальній справі вину лише росіянина.
Проте, правоохоронці неодноразово підозрювали іншого чоловіка у тому, що він виготовляє та збуває наркотичні засоби.
Горохівський районний суд Волинської області визнав обох обвинувачених винними за різними статтями. Росіянина за статтею Кримінального кодексу України – хуліганство отримав покарання – обмеження волі на 3 роки з іспитовим строком на 2 роки. Його товариша за цією статтею визнав суд невинним, проте за статтею ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів визнав винним та позбавив волі на 5 років з іспитовим строком – 3 роки.